„Cultură, obiceiuri și tradiții fără frontiere”

Scopul proiectului este motivarea si responsabilizarea tinerilor in a cunoaste traditiile si obiceiurile propriei culturi, diversitatea si nediscriminarea

Proiectul nostru își propune nu numai să cunoască această minunată comoară care este tradiția, ci și să conștientizeze tinerii că atâta timp cât cunoaștem rădăcinile unui popor, ne găsim propriile rădăcini ancestrale, iar respectul față de strămoși determină respectul față de sine și față de ceilalți. Putem spune că cunoașterea culturii, obiceiurilor și a tradițiilor, este cunoașterea și legătura cu predecesorii. În acest fel, neglijența tinerilor nu ar mai avea această amploare odată ce le vom cunoaște tradiția, valorile, descoperirea celuilalt.
Proiectul răspunde, de asemenea, unei nevoi psihologice, deoarece tinerii sunt aproape „programați” datorită tehnologiei de astăzi, iar cunoașterea tradițiilor și istoriei lor ar stimula, de asemenea, spontaneitatea, creativitatea, libera exprimare și încrederea în sine.
Tradiția romilor este un domeniu amplu, un mister pentru mulți sau de neînțeles pentru alții, deoarece nu au căutat să-l cunoască. Sunt romi tradiționali care încă păstrează tradițiile și romii asimilați care încep a-și pierde identitatea. Pentru aceștia din urmă, tradiția este un instrument pentru găsirea identității etnice, o legătură cu valorile lor ancestrale.
Proiectul nostru oferă tinerilor cunoștințe despre aspectele sănătoase din trecut, care au fost transmise generației actuale, și care pot fi preluate și dezvoltate într-o manieră benefică și fructuoasă pentru toți, împletite cu aspecte moderne: „ceva vechi cu ceva nou, ceva cu împrumut și ceva al tău! "Această preluare a tradiționalului, amestecată cu aspecte actuale, adăugată cu ceva exotic din tradiția altui popor și amprenta propriei persoane, creează un produs plăcut și benefic pentru toata lumea.
În ceea ce privește obiectivele și prioritățile europene într-un context național, proiectul promovează incluziunea socială, diversitatea, egalitatea și nediscriminarea cetățeniei active, dialogul intercultural și mobilitatea educațională pentru tineri.

This project has been viewed 107 times.
We're looking for:
4 more partners
Deadline for this partner request:
2021-01-18

Contact person: AVRAM BOGDAN STEFAN

E-mail:

Phone: +40742792073

Project overview

„Cultură, obiceiuri și tradiții fără frontiere” is a project by
ASOCIATIA HAR RODITOR
taking place
from 2021 till 2022
This project relates to:
Youth Exchanges
and is focusing on:
 • Anti-discrimination
 • European citizenship
 • History
 • Human rights
 • Integration
 • Intercultural dialogue
 • Minorities
 • Non-formal learning
 • Roma communities
 • Urban/rural development
This project can include young people with fewer opportunities like
 • Social obstacles
Etnici romi

Short URL to this project:

http://otlas-project.salto-youth.net/12952

back to top